Naar de startpagina
ICT en het electronisch patiŽntendossier  Kinderfysiotherapie Medewerkers Kwaliteit contact & info

                de praktijk    kwaliteit meten    ICT en EPD  

ICT en het electronisch patiŽntendossier


Het gebruik van ICT heeft voor ons een meerwaarde, zowel zorginhoudelijk als administratief. Het door ons gebruikte electronische patiënten dossier (Abakus) doet dit door internationale kennis te verwerken in een computerprogramma wat zowel beslissingsondersteunend werkt als zorgt voor optimale dossiervoering volgens de nieuwste standaarden in Nederland. U zult hier vooral iets van merken in onze communicatie: huiswerk of andere informatie zult u via dit systeem veelal over de mail ontvangen. Tot op heden hebben wij hierop van onze cliënten eigenlijk alleen maar positieve berichten ontvangen.

Daarnaast zult u de toepassing van ICT ook merken doordat u vrijwel nooit een nota van ons ontvangt, wij communiceren met meer dan 70 verzekeringen electronisch over de administratieve zaken en proberen u hier zo min mogelijk of helemaal niet mee te belasten.

Overigens is een electronisch patientendossier wat door een enkele praktijk gebruikt wordt iets anders dan waar veel over in de kranten geschreven wordt. Dit landelijke electronische patiëntendossier zou de eigen programma's van de zorgverleners aan elkaar moeten koppelen. Tot op heden is dit niet van toepassing voor ons. Uw gegevens worden op servers opgeslagen die voldoen aan de hoogste veiligheidseisen en zijn alleen voor uw therapeut toegankelijk.